Håndtering af hesten
Jeg har efterhånden haft en del heste i hænderne og når jeg møder din hest ved jeg ret hurtigt hvad for noget adfærd er dominerende hvis hesten ikke vil stå rolig under besøget.

Det skyldes enten angst eller heste som "ikke vil finde sig i det". Ungheste er oftest dem der udviser angst og ofte er de ikke helt vante til det. Dem viser jeg tålmodighed over for og giver dem pauser ind imellem. Samt skal de have lov til at "hilse på mig".

Heste "som ikke vil finde sig i det" er som regel ældre heste som ikke er helt vante til det, samt er de sikre nok på deres selv så de ser ingen problemer i at skubbe til mennesker. Den type kan være lidt sværere med at gøre. Oftest kan jeg lave en "samarbejdsaftale" med sådan en hest og så kan det lade sige gøre. Det vil sige jeg giver den pauser indimellem og holder ikke benet oppe længe ad gangen.
Enkelte heste er svære at få i tale og der vil jeg så foreslå hestejeren at vi lægger en plan hvordan hesten kan trænes således den vil acceptere beslagsmedsbesøget.